Formule 1 kijken met een VPN

Als je een fan bent van Formule 1, kan het frustrerend zijn als je de races niet kunt kijken omdat de uitzendrechten niet beschikbaar zijn in jouw land. Gelukkig is er een oplossing: een VPN-verbinding. We leggen je uit hoe je Formule 1 kunt kijken via een VPN-verbinding en waar je op moet letten.

Zo kijk je Formule 1 via een VPN verbinding
 • Kies een VPN-provider

  Het eerste wat je moet doen, is een goede VPN-provider kiezen. Er zijn veel opties beschikbaar op het internet, maar zorg ervoor dat je een provider kiest die makkelijk in gebruik is. Een aantal populaire VPN-providers zijn bijvoorbeeld NordVPN, Surfshark, en CyberGhost. De prijzen tussen de providers kunnen verschillen, maar de goedkoopste is niet altijd het beste. Wij werken zelf met NordVPN vanwege de gebruiksvriendelijkheid. NordVPN heeft namelijk een app die altijd vlekkeloos werkt.

 • Verbind met een VPN-server

  Pak je laptop of mobiele telefoon erbij en zet je VPN software aan. Via Oostenrijk of Luxemburg kun je gratis naar Formule 1 wedstrijden kijken. In Oostenrijk kun je via ServusTV gratis naar een Formule 1 livestream kijken. In Luxemburg kun je via RTL Zwee gratis naar een Formule 1 livestream kijken. Maak via je VPN software verbinding met het land waarin je gratis naar de Formule 1 livestream wilt kijken

 • Kijk naar de Formule 1

  Nadat je verbonden bent met de VPN-server, start je de Formule 1-streamingdienst op je apparaat. De streamingdienst zal nu denken dat je je in het land bevindt waar de VPN-server zich bevindt. Alsof je even digitaal op vakantie bent! Je hebt nu toegang tot de Formule 1-uitzendingen die beschikbaar zijn in dat land.

Formule 1 kijken met een VPN
Surfshark

Surfshark

€2,49 / maand

Meer informatie over Surfshark
 • Toegang tot gratis F1 livestreams
 • Handige app
 • Goede streaming snelheid
CyberGhost

CyberGhost

€2,19 / maand

Meer informatie over CyberGhost
 • Toegang tot gratis F1 livestreams
 • Goede streaming snelheid
 • De goedkoopste optie
NordVPN

NordVPN

€3,99 / maand

Meer informatie over NordVPN
 • Toegang tot gratis F1 livestreams
 • Als beste getest
 • Meer dan 5000 servers

Wat is een VPN eigenlijk?

Je hebt waarschijnlijk ooit gehoord van de term "VPN", maar je weet niet precies weet wat het betekent of waarom het belangrijk is. Geen probleem. We leggen het graag even uit. Een VPN, oftewel een Virtual Private Network, is een computerprogramma die de manier waarop je online op het internet surft beschermt. We leggen graag uit wat een VPN is en waarom elke internetgebruiker er eigenlijk een nodig heeft.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN is een beveiligde verbinding tussen jouw apparaat (computer, smartphone of tablet) en het internet. Het zorgt voor een versleutelde verbinding. Hierdoor wordt jouw online surfgedrag beschermd tegen mensen die ongevraagd met je surfgedrag willen meekijken. Hoe werkt een VPN dan precies? Wanneer je verbinding maakt met een VPN, wordt al jouw internetverkeer omgeleid via een externe server die wordt beheerd door de VPN-provider. Dit betekent dat je IP-adres, iets wat je kunt beschouwen als jouw unieke online vingerafdruk, wordt verborgen en wordt vervangen door het IP-adres van de VPN-server. Hierdoor lijkt het alsof je verbinding maakt met het internet vanuit de locatie van de VPN-server, wat je anonimiteit en privacy vergroot. Een ideale oplossing dus als je jouw online surfgedrag wilt beveiligen.

Waarom is een VPN handig?

Zoals we hebben uitgelegd kun je via een VPN verbinding dus gratis naar live Formule 1 wedstrijden kijken. Dat is natuurlijk al een goede reden om een VPN af te sluiten, maar er zijn nog meer redenen waarom een VPN verbinding handig kan zijn.

Veiligheid en privacy:
Een VPN versleutelt je gegevens, waardoor je gegevens veilig worden verzonden en ontvangen. Dit beschermt je persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige gegevens, tegen hackers, overheden en andere kwaadwillende. Tegenwoordig kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen en een VPN zorgt net voor iets meer veiligheid

Anonimiteit:
De gemiddelde persoon heeft natuurlijk niks te verbergen, maar toch is het goed om je anoniem op het internet te kunnen bewegen. Door je IP-adres te verbergen en te vervangen door het IP-adres van de VPN-server, blijft je online activiteit privé en wordt het moeilijker om je te volgen of te traceren. Dit helpt je om je online anonimiteit te behouden. Dit is bijvoorbeeld handig als je gek wordt van advertenties die gebaseerd zijn op je online surfgedrag.

Toegang tot geografisch beperkte Inhoud:
Met een VPN kun je toegang krijgen tot content die anders beperkt zou zijn op basis van je locatie. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om geoblokkades te omzeilen en toegang te krijgen tot streamingdiensten, websites of sociale media die anders niet beschikbaar zouden zijn in jouw land. Ben je bijvoorbeeld een wielerfan? Dan wil je bijvoorbeeld ook de video's op het Belgische Sporza kunnen kijken. Via een VPN kun je dus verbinding maken via België waardoor je video's op Sporza kunt kijken, terwijl dit normaal gesproken niet mogelijk zou zijn.

Veilig gebruik van openbare Wi-Fi:
Openbare Wi-Fi-netwerken zijn vaak onveilig en kunnen gevaarlijk zijn voor je online veiligheid. Met een VPN kun je veilig en privé gebruik maken van openbare Wi-Fi-netwerken zonder je zorgen te hoeven maken over potentiële beveiligingsrisico's.