Formule 1 op TV kijken

Vanaf 2022 is het iets moeilijker geworden om Formule 1 op TV te kijken. Eerst kon je eenvoudig Formule 1 kijken via Ziggo Sport, maar Ziggo heeft de uitzendrechten van de Formule 1 niet langer in handen in Nederland. Het bedrijf NENT heeft de uitzendrechten overgenomen en zendt in Nederland de Formule 1 wedstrijden uit via Viaplay. Er kan echter ook één race op het open net worden bekeken.

Gratis Formule 1 op TV

De NOS zal in ieder geval tot en met 2024 de Grand Prix van Zandvoort in Nederland gratis uitzenden op TV. Daarnaast kun je via de NOS ook een korte samenvatting zien van elke kwalificatie en wedstrijd. Het gratis kijken van Formule 1 wedstrijden in Nederland is dus niet meer mogelijk. Wel kun je met een VPN gratis naar Formule 1 wedstrijden kijken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten bij Viaplay of F1 TV

Formule 1 op TV Casten

Als je een abonnement hebt op een streamingdienst zoals Viaplay of F1 TV, kun je eenvoudig de races bekijken op je televisie door de app op je telefoon of tablet te openen en deze te casten met behulp van een Chromecast of Apple TV.

Formule 1 kijken via een Chromecast

Een Chromecast is een klein apparaat dat je aansluit op de HDMI-poort van je televisie. Met behulp van de Chromecast-app op je telefoon of tablet kun je vervolgens verbinding maken met de Chromecast en het beeld van je telefoon of tablet naar de televisie streamen. Dit betekent dat je de race kunt bekijken op een groot scherm, zonder dat je een kabel hoeft aan te sluiten of een speciale tv nodig hebt.

Formule 1 kijken via Apple TV

Een Apple TV werkt op een vergelijkbare manier. Je kunt de app op je telefoon of tablet openen en het beeld naar de Apple TV streamen. Dit biedt een naadloze en gemakkelijke manier om de races te bekijken op je televisie.

De beste keuze om te casten

Hoewel Apple TV zeker zijn voordelen heeft, biedt Chromecast meer waar voor je geld en is het een betere optie voor de meeste mensen. Chromecast is veelzijdiger, gebruiksvriendelijker en heeft meer ondersteuning van apps dan Apple TV. Wanneer je zelf echt alleen maar Apple producten gebruikt dan kan de Apple TV een goede optie zijn. Toch is ook dan een Chromecast wellicht een betere optie. Zo weet je zeker dat je vrienden met een Android ook eenvoudig iets bij jou thuis op TV kunnen casten. Dus als je op zoek bent naar een gemakkelijk te gebruiken, veelzijdig en betaalbaar streamingapparaat, is Chromecast de juiste keuze voor jou.